Luonnon Tutkija

Luonnon Tutkija on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä yleistajuinen suomenkielinen tieteellinen aikakauslehti, jonka kirjoitukset käsittelevät kaikkia biologian haaroja. Siinä julkaistaan mm. vertaisarvioinnin läpikäyviä tutkimusartikkeleita, katsausartikkeleita, tiedonantoja, kirjallisuusarvosteluja, henkilökuvia, muistokirjoituksia sekä biologian historiaa käsitteleviä kirjoituksia. Luonnon Tutkijaa julkaistaan sähköisellä journal.fi -alustalla.

Luonnon Tutkijan päätoimittaja on Pasi Reunanen. Vanamon jäsenet saavat lehden jäsenetuna, ja lehden voi myös tilata erikseen.

Lehti alkoi ilmestyä vuonna 1897 nimellä Luonnon Ystävä. Vuodesta 1947 (51. vuosikerrasta) lähtien lehden nimi on ollut  Luonnon Tutkija. Jäsenlehti siitä tuli 1953. Vuonna 2022 julkaistiin 125. vuosikerta, ja samalla lehti muuttui digitaaliseksi lehdeksi. 

Luonnon Tutkijan lukuohjeet

Löydät Luonnon Tutkijan osoitteesta https://journal.fi/luonnontutkija tai journal.fi -palvelun pääsivun lehtiluettelosta. Rekisteröidy sivun ylälaidasta journal.fi -palvelun käyttäjäksi, jos et ole käyttänyt palvelua aikaisemmin. Affiliaatioksi voit laittaa halutessasi Vanamon ja käyttäjätunnuksen voit päättää itse. Rekisteröinnin jälkeen kirjaudu sisään sivun oikeasta ylänurkasta. Rekisteröinti täytyy tehdä vain kerran.

Klikkaa seuraavaksi oikean sivupalkin kohdasta ”tilaus” -> ”Lue lisää”. Klikkaa sivun alalaidasta ”Osta uusi tilaus”. Täytä ”jäsenyys” -kohtaan oma nimesi ja paina tallenna. Seuraavalla sivulla syötä jäsenkoodi. Nyt pääset lukemaan lehden kaikki artikkelit. Jäsenkoodi on vain jäsenille tarkoitettu "salasana", joka on viestitty jäsenille sähköpostitse jäsenkirjeessä 1/2023. Jäsenten maksukoodi vaihtuu vuosittain, ja saat sen aina jäsenmaksun jälkeen. Älä jaa jäsenkoodia seuran ulkopuolisille! Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai ongelmia lehden lukuoikeuksien kanssa, olethan yhteydessä Vanamon sihteeriin Niko Johanssoniin niko.johansson@helsinki.fi.

 

 

 

 

 

 

Aikaisemmin ilmestyneet numerot:

2019:

2018:

2017:

2016:

2015:

2014:

2013:

2012:

2011:

2010:

2009:

2008:

2007:

Sivut

Share
26.5.2023