Päätoimittaja Luonnon Tutkija -lehdelle

Suomen Biologian Seura Vanamo ry hakee uutta päätoimittajaa Luonnon Tutkija -lehdelle

Suomen Biologian Seura Vanamo ry on yleisbiologinen tieteellinen yhdistys. Seura toimii Suomen biologien yhdyssiteenä ja edistää biologista tutkimusta ja suomen kielen käyttöä biologian alalla. Vanamo julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Luonnon Tutkija -lehteä, järjestää esitelmätilaisuuksia ja retkiä sekä jakaa jäsenilleen apurahoja.

Suomen Biologian Seuran Vanamon jäsenlehti Luonnon Tutkija (entinen Luonnon Ystävä) on ilmestynyt vuodesta 1897. Lehti on suomalaisen biologian alan tutkimuksen näyteikkuna. Nyt lehti uudistuu digitaaliseen formaattiin ja hakee uutta päätoimittajaa. Etsimällämme henkilöllä on osaamista ja koulutusta biologian alalta, hän tuntee suomalaista biologian alan tutkimuskenttää laajasti ja ymmärtää miten biologista tutkimusta tehdään. Arvostamme tiedeviestinnän, journalismin ja sosiaalisen median kokemusta. Tehtävä edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä kykyä yhteistyöhön Luonnon Tutkijan toimitusneuvoston ja Vanamon hallituksen kanssa.

Luonnon Tutkija ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen vuosikerran sivumäärä on noin 250. Päätoimittajalle maksetaan työkorvaus jokaisesta numerosta niiden ilmestyttyä. Seura tekee toimeksiantosopimuksen päätoimittajan kanssa vähintään vuodeksi kerrallaan. Päätoimittajana voi toimia yksityishenkilö, toiminimi tai yritys. Hakijan toivotaan jättävän tarjous vuotuisesta työkorvauksen suuruudesta. Päätoimittajan tehtävä ei ole sidottu tiettyyn paikkaan. Päätoimittaja aloittaa tehtävässään syyskuun alussa tai muuna sovittuna ajankohtana.

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu mm.

— käsikirjoitusten hankinta, editointi ja kirjoittaminen

— vertaisarvioinnin järjestäminen tarvittaessa

— osallistuminen Luonnon Tutkijan suunnittelu- ja uudistustyöhön

— lehden näkyvyys sosiaalisessa mediassa.

Päätoimittajan tehtävään voi yhdistää lehden taiton, graafisen ilmeen kehittämisen ja digitaalisen alustan hallinnoinnin. Tehtävän toimenkuva räätälöidään hakijan osaamisen ja toiveiden mukaan, ja tehtävää voi suorittaa tarvittaessa useampi henkilö. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii arviolta 50—80 %:n työaikaa vastaavaa panosta toimenkuvan mukaan.

Voit tutustua vanhoihin Luonnon Tutkija -lehtien sisältöihin ja seuran toimintaan verkkosivuillamme https://www.vanamo.fi/luonnon-tutkija.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Jätä avoin hakemus ja CV/portfolio viimeistään 13.8.2021 osoitteeseen niko.johansson@helsinki.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Luonnon Tutkijan toimitusneuvoston puheenjohtaja Atte Komonen (atte.komonen@jyu.fi; 040 805 3894).

Share
30.1.2022